ANTIKNI NAKIT KAO BEZVREMENSKI DETALJ

DOBAR KOMAD NAKITA UVIJEK JE U TRENDU

Slučajni prolaznici, Zagrepčani, turisti i svi koje put dovede u Antikvitete su i više nego dobrodošli da se kroz razgovor informiraju o starom nakitu, a nerijetko upravo oni postaju i kupci. Stalni kupci postali su i naši prijatelji, koji često navrate na kavu i razgovor. Veseli nas što se u posljednje vrijeme sve više mladih zanima za starine, prepoznajući njihovu vrijednost kao i činjenicu da je dobar komad nakita naprosto uvijek u trendu. Upravo zbog originalnosti i vrijednosti takvih predmeta odlučuju se na kupnju, odnosno ulaganje.

RIZNICA IZVORNIH PREDMETA

ART DÉCO, ART NOUVEAU, BIEDERMEIER…

Zahvaljujući poznavanju umjetnina i starina, Antikvitete smo učinili pravom malom riznicom izvornih predmeta iz epoha art nouveau, art déco, biedermeier, kao i viktorijanskih predmeta, izvornog hrvatskog tradicionalnog nakita, porculana iz 19. i 20. stoljeća, emajliranih predmeta i minijatura. Osim izvornih predmeta, nerijetko redizajniramo starine u stilske ukrase prilagođene potrebama i željama kupaca.

 

CERTIFICIRANI
PREDMETI

SVAKI KUPAC PRILIKOM KUPNJE DOBIVA CERTIFIKAT KOJIM SE POTVRĐUJE AUTENTIČNOST NAKITA ILI PREDMETA

Osim prodaje, bavimo se restauriranjem nakita i predmeta, komisijskom prodajom te procjenom nakita u privatnom vlasništvu. Surađujemo s Art Salonom, aukcijskom kućom iz Zagreba. Kostimografi nerijetko navrate posavjetovati se o predmetima i nakitu za potrebe snimanja povijesnih ili dokumentarnih filmova i TV serija. Uz klasičnu prodaju, često prodajemo i predmete u dobrotvorne svrhe.